ОБРАЗ ЗЛОЧИНЦЯ В ДЕТЕКТИВІ АНДРІЯ СЕМ’ЯНКОВА «ТАНЦІ З КІСТКАМИ»: РЕПРЕЗЕНТАЦІЯ МАСКУЛІННОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ - Кабакова, Олександра Валеріївна (Молодий дослідник, 2025)
У статті здійснено спробу проаналізувати образ злочинця в детективі Андрія Сем’янкова «Танці з кістками» як спосіб репрезентації маскулінної ідентичності. Авторка простежує, як гендерні ролі, зокрема маскулінність, змодельовані в детективі сучасного українського письменника. Використовуючи різні методи дослідження, була розглянута трансформація чоловічої ідентичності головного персонажа роману. Результати роботи підкреслюють важливість вивчення детективного жанру в дискурсі гендерних студій сучасної української літератури.