ЕТИКА КОМУНІКАЦІЙ У ЦИФРОВУ ЕПОХУ - Лященко, Юрій Миколайович; Мірошніченко, Денис Анатолійович (Молодий дослідник, 2025)
Стаття присвячена дослідженню етичних норм комунікації в освітньому середовищі, що виникають у контексті стрімкого розвитку технологій та дистанційного навчання. У сучасному світі, де цифрові технології і онлайн-платформи стали невід’ємною частиною освітнього процесу, необхідність у формулюванні етичних принципів взаємодії стає дедалі актуальнішою. У статті обґрунтовується важливість етичної регуляції комунікацій, яка сприяє розвитку критичного мислення у студентів і забезпечує високі стандарти академічної доброчесності. Пропонуються конкретні рекомендації щодо впровадження етичних норм у комунікацію в освітньому середовищі, акцентуючи на необхідності навчання всіх учасників процесу принципам етики та відповідальності.