БАР’ЄРИ СОЦІАЛЬНОЇ КОМУНІКАЦІЇ СТУДЕНТІВ ЗВО - Балагура, Ярослава (Молодий дослідник, 2025)
У статті здійснено спробу проаналізувати бар’єри соціальної комунікації серед студентів закладів вищої освіти (ЗВО). В умовах стрімких соціальних, технологічних та освітніх трансформацій, ефективна комунікація є критично важливою як для успішної академічної діяльності, так і для формування професійних та соціальних компетентностей майбутніх фахівців. Метою роботи є ідентифікація, аналіз основних перешкод, що виникають у процесі міжособистісної та групової соціальної комунікації студентів, а також визначення їхнього впливу на психологічний комфорт та навчальний процес.