БІБЛІОТЕЧНИЙ БРЕНД: ПЕРСПЕКТИВИ ТА ПРОБЛЕМАТИКА - Бондарчук, Анастасія Павлівна (Молодий дослідник, 2025)
У статті розглядається феномен бібліотечного бренду як важливого інструменту сучасного бібліотекознавства. Проаналізовано поняття бренду та бренд-менеджменту, визначено їхню роль у створенні позитивного іміджу бібліотеки та залученні користувачів. Окреслено основні виклики, з якими стикаються українські бібліотеки під час впровадження бренд-стратегії, такі як відсутність організаційної структури та інформаційних ресурсів. Автор акцентує на необхідності системного підходу до брендингу бібліотек, інтеграції зарубіжного досвіду та розробки власних підходів. Робота має на меті привернути увагу до проблематики, сприяти її обговоренню та розвитку.