ОНЛАЙН-ПЛАТФОРМИ ДЛЯ ПОПУЛЯРИЗАЦІЇ КНИГОЧИТАННЯ

Автор(и)

  • Валерія Олександрівна Ковбаса Факультет української філології, культури і мистецтва Київського університету імені Бориса Грінченка

Ключові слова:

книгочитання, онлайн-платформи, соцмережі, бібліотеки, література

Анотація

Стаття присвячена огляду відомих онлайнових платформ, які активно пропагують книги з-поміж дітей і дорослих. У тексті висвітлено роль медіа в сучасному житті та вплив, який вони мають на ставлення людей до літератури. Авторка публікації розглядає іноземні та українські онлайн платформи, які сприяють читанню та популяризації книжок, а також обговоренню літературних тем. Стаття описує функціонал цих платформ та методи, якими вони стимулюють користувачів різного віку до зацікавлення письменництвом. Ця розвідка надасть читачу можливість знайти онлайнові ресурси для отримання літератури та спілкування з однодумцями в онлайн-середовищі.

Посилання

Грипич С. Книжкова культура як складова сучасної духовної культури. Вісник Книжкової палати. 2012. № 1. С. 1–4. URL: https://www.libr.dp.ua/text/vkp_2012_1_8.pdf.

Етенко Н., Таран О. Літературний клуб – важлива ланка культурно-виховної роботи в ХНУРЕ. Інновації і менеджмент якості в діяльності бібліотек ВНЗ: матеріали конференції. Донецьк, 2008. С. 161–162.

Кириленко О. Розвиток інформаційних технологій в бібліотеках ВНЗ України: сучасний стан та перспективи. Діяльність бібліотек вищих навчальних закладів у світлі модернізації вищої освіти: матеріали міжнародної науково-практичної конференції. Севастополь: Видавництво СевНТУ, 2009. С. 3–7.

Кисіль К. Соціальні мережі для читачів – право на власну територію. ms.detector.media. URL: https://ms.detector.media/sotsmerezhi/post/16053/2016-02-12-sotsialni-merezhi-dlya-chytachiv-pravo-na-vlasnu-terytoriyu/.

Морі Є. В Україні запустили сайт «Книгоманія» для популяризації читання серед дітей. Суспільне Культура. URL: https://suspilne.media/147671-v-ukraini-zapustili-sajt-knigomania-dla-popularizacii-citanna-sered-ditej/.

Dowd N. Social Media: Libraries Are Posting, but Is Anyone Listen-ing? Library Journal. URL: http://lj.libraryjournal.com/2013/05/marketing/social-media-libraries-are-posting-but-is-anyone-listening/.

Опубліковано

28.06.2023

Номер

Розділ

Статті